برق-قدرت

دانشجویان کارشناسی پیوسته برق-قدرت ورودی 90 دانشگاه فیض

برق-قدرت

دانشجویان کارشناسی پیوسته برق-قدرت ورودی 90 دانشگاه فیض

125 حقیقت شگفت انگیز در مورد فضا - قسمت اول

 
گر چه جهانی که ما در آن زندگی می کنیم آکنده از رازهای شگفت انگیز است، اما همه این رازها دیگر سر به مهر نیستند. چرا که بشر با کنکاش و جستجو به حقیقت بسیاری از آنان پی برده است. 

در این مجموعه پنج قسمتی ما سعی خواهیم کرد ۱۲۵ مورد از واقعیت‌های مربوط به سیارات، ستارگان، فضا و فضانوردی را به شکلی مصور و مستند برای شما ارائه کنیم. 


پس در ادامه مطلب با ماهمراه باشید.
   1- یکی از ماه‌‌های زحل به نام تیتان علائم زیادی از عناصر ارگانیک یا حیات را در اتمسفر خود نشان داده است.

1-125fact-astronomy-002-500px-narenji-ir.jpg

تصویر تیتان، یکی از ۶۲ قمر کشف شده زحل


۲- تا مدت‌های مدیدی بشر بر این تصور بود که حیات تنها در روی زمین ممکن است. تا آنکه در سال ۱۹۸۶ ناسا به مدرکی بر روی یک سنگ مریخی دست پیدا کرد که ممکن است فسیلی میکروسکوپی از یک موجود زنده باشد.

۳- بسیاری از دانشمندان بر این باور هستند که عناصر اولیه حیات در زمین شکل گرفته‌اند. اما عده‌ای از آنان مانند فرد هویل اعتقاد دارند حیات از نقاط دیگری از فضا به زمین آورده شده است.

۴- اکسیژن در کلاه فضانوردان پیوسته در حال تهویه است تا از مه‌گرفتگی بر روی شیشه جلوی (ویزور) آن جلوگیری شود.

۵- لایه وسط لباس فضانوردان مانند یک بادکنک باد می کند تا فشار لازم برای زنده ماندن فضانوردان تامین شود. در صورتی که به هر دلیلی این فشار از بین برود، بدن فضانوردان به جوش خواهد آمد.

4-003-500px-narenji-ir.jpg
تصویری از جلو و پشت لباس فضانوردان


۶- سرانگشت دستکش فضانوردان به نوعی لاستیک سیلیکونی مجهز است که می تواند حس لامسه را تا حدود زیادی به آنان منتقل کند.

۷- هزینه تولید یک دست لباس فضایی در حدود ۱۱ میلیون دلار است. تقریباً ۷۰  درصد از مخارج لباس فضایی مربوط به کوله پشتی فضایی و ماژول کنترل لباس است.

۸- برای دانستن نیروی گرانشی اجسام سنگین کافی است که جرم دوجسم را در هم ضرب نموده و پس از ضرب در ثابت گرانش ، مقدار حاصله را بر مجذور فاصله تقسیم نماییم.

۹- دلیل نامگذاری سحابی های درخشان در آن است که گاز هیدورژن موجود در آنها با گرم شدن توسط ستاره‌های مجاور به رنگ قرمز در می آید.

9-004-500px-narenji-ir.jpg
تصویری از یک سحابی درخشان


۱۰- معادله دریک رابطه‌ای است که توسط فرانک دریک برای پیش‌بینی تعداد تمدن‌های موجود در کهکشان ما پیشنهاد شده است. طبق این رابطه میلیون‌ها تمدن در کهکشان راه شیری وجود دارد.

۱۱- برنامه جستجوی هوش فرازمینی برنامه‌ای فضایی است که با پردازش سیگنال‌های رادیویی دریافتی از فضا از طریق رادیوتلسکوپ‌ها سعی در جستجو و یافتن تمدنی هوشمند در نقاط دیگر جهان دارد.

11-005-500px-narenji-ir.jpg
آرایه‌ای از رادیوتلسکوپ‌ها برای جستجوی فضا


۱۲- کهکشان راه شیری که منظومه شمسی در آن قرار دارد یکی از میلیاردها کهکشان جهان است. مطابق برآوردها، در جهان هستی ما در حدود ۲۰ تریلیون کهکشان وجود دارد.

۱۳- سرعت چرخش ستارگان در کهکشان ما در حدود ۱۰۰ میلیون کیلومتر در ساعت است.

۱۴- با وجود سرعت سرسام آور گردش ستارگان، خورشید هر ۲۰۰ میلیون سال می تواند یک دور کامل را حول کهکشان راه شیری طی نماید. به عبارت دیگر، این سفر در مسافتی معادل صد هزار سال نوری انجام می پذیرد.

۱۵- به احتمال زیاد در وسط اغلب کهکشان‌ها یک سیاهچاله عظیم وجود دارد.

۱۶- با وجود اختلاف نظرها، عمر جهان به احتمال زیاد نزدیک به ۱۳.۷ میلیارد سال است.

۱۷- یکی از نقاط اختلاف نظر در برآورد سن جهان وجود ستارگانی در کهکشان راه شیری است که تخمین زده می شود تا ۱۸ میلیارد سال عمر داشته باشند. بنابراین یا این تخمین‌ها نادرست است، یا سن جهان بیشتر از مقدار گفته شده است.

۱۸- امواج نوری از کهکشانهای دوردست به ما می رسد، کشیده می شود و طول موج آن‌ها افزایش می یابد. به این پدیده انتقال به سرخ اطلاق می شود. دورترین کهکشان‌ها از ما آنقدر انتقال به سرخ زیادی دارند که سرعت دور شدنشان از ما نزدیک به ۹۰ درصد سرعت نور است.

۱۹- پیش تر باور بر این بود که جهان ما شامل همه چیزهایی است که می توانسته وجود داشته باشد. اما تئوری های اخیر در مورد تورم جهان (مانند نظریه انفجار بزرگ یا مه‌بانگ ) این پیشنهاد را مطرح می کنند که ممکن است جهان ما یکی از بیشمار حباب‌های زمان – فضای عالم هستی باشد.

۲۰- ممکن است که جهان نه مرکزی داشته باشد نه لبه‌ای، چرا که مطابق نظریه نسبیت انیشتن ، نیروی جاذبه سبب خم شدن زمان – فضا و تبدیل آن به یک منحنی پایان‌ناپذیر می شود.

۲۱- در صورتی شما داخل یک سیاهچاله بیفتید، مانند یک ماکارونی کش خواهید آمد. البته لازم به ذکر است که این مطلب تنها برای بیان اثرات سیاهچاله است.

۲۲- ماده‌ای که به صورت مارپیچ به سمت سیاهچاله در حال حرکت است، از هم گسسته شده و به درخشان‌ترین مواد در جهان هستی تبدیل می شود که به آن اختروش اطلاق می شود.

22-006-500px-narenji-ir.jpg
تصویری از یک اختروش یا کوازار درخشان


۲۳- گازهای چرخنده حول سیاهچاله سبب می شوند که سیاهچاله به نوعی ژنراتور الکتریکی تبدیل شود. جت الکتریکی حاصله میلیاردها کیلومتر در فضا حرکت خواهد کرد.

۲۴- پیش‌بینی می شود در فضا سفیدچاله‌هایی وجود داشته باشد که نقطه مقابل سیاهچاله‌ها هستند و ماده از آن‌ها به بیرون فوران می کند.

۲۵- یک شبانه‌روز بر روی عطارد به اندازه ۵۹ روز زمینی به طول می انجامد.

25-007-500px-narenji-ir.jpg
تصویری از سطح سیاره عطارد


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد