برق-قدرت

دانشجویان کارشناسی پیوسته برق-قدرت ورودی 90 دانشگاه فیض

برق-قدرت

دانشجویان کارشناسی پیوسته برق-قدرت ورودی 90 دانشگاه فیض

125 حقیقت شگفت انگیز در مورد فضا - قسمت سوم

 
گر چه جهانی که ما در آن زندگی می کنیم آکنده از رازهای شگفت انگیز است، اما همه این رازها دیگر سر به مهر نیستند. چرا که بشر با کنکاش و جستجو به حقیقت بسیاری از آنان پی برده است.

در این مجموعه پنج قسمتی ما سعی خواهیم کرد ۱۲۵ مورد از واقعیت‌های مربوط به سیارات، ستارگان، فضا و فضانوردی را به شکلی مصور و مستند برای شما ارائه کنیم.

در بخش اول  و دوم این مجموعه ۵۰ مورد از این حقایق شگفت انگیز را بر شمردیم. حال نوبت به لیست ۲۵ تایی سوم است.

پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 
  52-علت وجود میدان مغناطیسی در مجاورت سیاره‌ها، هسته آهنی مذاب این سیارات است که با گردش سیاره، این هسته نیز می چرخد و جریان مغناطیسی ایجاد می کند.


۵۲- اتمسفر زمین تنها اتمسفر شناخته‌شده‌ای است که انسان در آن قادر به تنفس است.

۵۳- اتمسفر زمین از گازهایی تشکیل شده است که از دهانه آتشفشان‌ها خارج شده‌اند. بنابراین آتشفشان‌ها به یک معنی، یکی از بازیگران اصلی وجود حیات در سطح زمین هستند.

۵۴- سطح سیاره مشتری به گونه‌ای نیست که فضا‌پیما در آن فرود بیاید. علت این مسئله در آن است که قسمت عمده این سیاره از گاز هلیوم و هیدروژن تشکیل شده است. گرانش عظیم سیاره سبب مایع شدن هیدروژن می شود.

۵۵- زمان لازم برای گردش مشتری به دور خود نزدیک به ۱۰ ساعت است. این بدان معنی است که مشتری با سرعت ۵۰ هزار کیلومتر در ساعت در حال گردش به دور خود است.

۵۶- اولین کاوشگر فضایی موفق به نام مارینر 2 در سال ۱۹۶۲ از مجاورت اورانوس عبور کرد.

۵۷- وویجر ۲ تا‌کنون بیش از ۶ میلیارد کیلومتر را پیموده است و پس از عبور از مجاورت نپتون در سال ۱۹۸۹ در حال خروج از منظومه شمسی است. وویجر 2 ارسال داده به سطح زمین را تا سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داد.

وویجر ۲، کاوشگری که در حال خروج از منظومه شمسی است


۵۸- برای کاهش سوخت لازم در ماموریت‌های کاوش فضایی، کاوشگرها از گرانش سیاراتی که در حال عبور از مجاورت آن‌ها هستند، به شکل منجنیق استفاده می کنند.

۵۹- قانون هابل نشان می دهد جهان در حال انبساط است و به احتمال زیاد در گذشته باید بسیار کوچک‌تر بوده باشد. این قانون ایده اولیه نظریه مه‌بانگ (یا همان بیگ‌بنگ) بوده است.

۶۰- نظریه غالب برای توجیه انقراض دسته جمعی دیناسورها، برخورد شهاب‌سنگ با سطح زمین و در نتیجه کاهش دمای سیاره به میزان قابل توجه است.

۶۱- ستاره‌شناسان در ابتدا گمان می کردند پالس‌های منظمی که از فضاهای دوردست می آید، سیگنال‌هایی از بیگانگان فضایی است. به همین دلیل به شوخی به تپ‌اخترها ، مردان سبز کوچولو (فضایی) می گفتند.

۶۲- تپ‌اخترها احتمالا در نتیجه انفجار ابرنواختر به وجود آمده‌اند. به همین دلیل اکثر آنان در صفحه تخت کهکشان راه شیری قرار دارند، جایی که ابرنواختر پدید می آید.

تصویری از یک ابرنواختر، انفجار عظیم ستارگان


۶۳- تا به حال سه قمر کشف شده که خود دارای قمر هستند؛ تیتان که ماه زحل است، آیو  که ماه مشتری است و تریتون که ماه نپتون است.

تصویری از تریتون، قمر نپتون


۶۴- بزرگترین قمر شناخته شده در منظومه شمسی، گانیمد قمر سیاره مشتری است.

تصویر گانیمد، قمری که ۸ درصد از عطارد بزرگتر است


۶۵- زحل جامد نیست و تقریبن از گاز و هیدروژن مایع تشکیل شده است. تنها در هسته کوچک این سیاره ممکن است سنگ و یا مواد جامد یافت شود.

۶۶- بادهایی ده‌ها برابر قوی تر از طوفان‌های زمینی در مدار استوایی زحل در حال وزیدن هستند که سرعت آن‌ها به بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. نکته جالب این است که بادها حتی برای یک ثانیه هم توقف نمی کنند.

سیاره زحل، ششم سیاره از لحاظ فاصله از خورشید


۶۷- اولین ایستگاه فضایی به نام سالیوت که در آوریل ۱۹۷۱ آغاز به کار کرد، متعلق به اتحاد جماهیر شوروی بود. مدار پایین این ایستگاه فضایی به این معنی بود که این ایستگاه تنها می توانست پنج ماه در مدار باقی بماند.

۶۸- در آوریل سال ۲۰۰۱، دنیس تیتو عنوان اولین توریست فضایی را به خود اختصاص داد. او با فضاپیمای سایوز روسی به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرد.

مهندس آمریکایی، دنیس تیتو، پس از بازگشت از فضا


۶۹- نظریه نسبیت عام انیشتن نشان می دهد گرانش نه تنها سبب کشش ماده می شود، بلکه فضا و حتی زمان نیز تحت تاثیر گرانش خم شده و دچار انحنا می شوند.

۷۰- از آنجایی که ستاره دنب ۲۶۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد، نوری که ما می بینیم قبل از دوره هخامنشیان از آن ستاره ساطع شده است.

۷۱- با تلسکوپ‌های قوی، ستاره‌شناسان قادرند کهکشان‌هایی تا ۲ میلیارد سال نوری دورتر از زمین را رصد کنند. این بدان معنی است که نور این ستارگان همزمان با پیدایش اولین گونه‌های باکتری از آن ستارگان به سمت زمین حرکت نموده است.

۷۲- ناهید کند‌ترین سیاره در گردش به دور خود در منظومه شمسی است. یک شبانه‌روز ناهیدی در حدود ۲۴۳ شبانه‌روزی زمینی به طول می انجامد.

۷۳- ستارگان نوترونی سریعترین اجسام در حال چرخش به دور خود هستند که تا کنون در عالم هستی شناخته شده اند. برخی از این ستارگان در هر یک ثانیه بیش از ۵۰۰ بار به دور خود می گردند.

۷۴- هر فصل در اورانوس در حدود ۲۱ سال به طول می انجامد. در تابستان آن در طول یک فصل ۲۱ ساله، خورشید غروب نمی کند و در زمستان آن نیز، ۲۱ سال تاریکی است و خورشید طلوع نمی کند.

۷۵- میراندا ، ماه اورانوس، عجیب‌ترین ماه شناخته شده است. به نظر می رسد که این ماه در زمان‌های گذشته منفجر شده و سپس تکه‌های آن مجددا با یکدیگر ترکیب شده‌اند.

میراندا، ماه شق‌القمر کرده اورانوس


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد